Együttműködési megállapodás és kihelyezett fogyasztóvédelmi tájékoztatás a fogyasztók és vállalkozások érdekében

2018. október 18-án 10.00-11.00 óra között a Budapesti Békéltető Testület kihelyezett fogyasztóvédelmi tájékoztatással várta az érdeklődőket, amelynek a Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Bp, Pesti út 113.) adott otthont. Ezt megelőzően pedig a felek között együttműködési megállapodás megkötésére is sor került, amely szerint a Testület tagjai hónapról hónapra, havi egy alkalommal segítenek az érdeklődőknek, egyórás időtartamban, kihelyezett tájékoztatás keretében. Sok szeretettel várjuk a fogyasztókat és vállalkozásokat, segítünk a fogyasztóvédelmi problémák megoldásában!

A Budapesti Békéltető Testület feltett szándéka, hogy a fogyasztók és a vállalkozások ne csak a székhelyén találkozzanak a Testülettel, hanem kihelyezett fogyasztóvédelmi tájékoztatás keretében is értesüljenek az ingyenes, gyors békéltető testületi eljárás lehetőségéről, és annak a főbb kérdéseiről, mint például, hogyan lehet kérelmet benyújtani.

Legnagyobb örömünkre, kezdeményezésünk a Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Bp, Pesti út 113.) részéről is pozitív fogadtatásban részesült, és ennek keretében a felek együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek részeként - többek között - a Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Bp, Pesti út 113.) ingyenesen biztosítja a Testület számára a kihelyezett fogyasztóvédelmi tájékoztatás helyszínét, hónapról hónapra, havi egy alkalommal.

Az első, kihelyezett fogyasztóvédelmi tájékoztatás megtartására 2018. október 18-án 10.00-11.00 óra között sor is került, és nagy érdeklődést tapasztaltak tagjaink, többen kérdeztek a békéltető testületi eljárás lehetőségéről és a főbb tudnivalókról, hiszen, mint kiderült, korábban még nem hallottak az ingyenes, gyors fogyasztóvédelmi vitarendezésről.

Sok szeretettel várjuk a fogyasztókat és a vállalkozásokat a fenti foglalkozásokra, amelyek pontos időpontjáról tájékozódhatnak többek között a Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Bp, Pesti út 113.) kéthavonta megjelenő műsorfüzetében, valamint a Budapesti Békéltető Testület internetes honlapján is.

A soron következő, már előre egyeztetett időpontok a következőek:  2018. november 22. 10:00 - 11:00 óráig, 2018. december 13. 10:00 - 11:00 óráig, a kihelyezett fogyasztóvédelmi tájékoztatás helyszíne: a Vigyázó Sándor Művelődési Ház (1173 Bp, Pesti út 113.) 1-es terme.