Fókuszban a téves árfeltüntetés

Fókuszban a téves árfeltüntetés!

Februárban nagy port kavart, hogy az egyik vezető konyhaigépgyártó a 160 ezer forintos alapárhoz képest szinte fillérekért, 1800 forintért árult webshopján egy beépített sütőt.Vajon mikor ragaszkodhat a vevő egy rosszul megadott árhoz, és mikor hivatkozhat a kereskedő az online áruházában hibásan feltüntetett árra vagy kiadvány esetén nyomtatási hibára?

Észak-macedón fogyasztóvédelmi delegáció

Észak-macedón fogyasztóvédelmi delegációt fogadott a Budapesti Békéltető Testület

2024. február 12-én észak-macedón fogyasztóvédelmi delegáció látogatott el a Budapesti Budapesti Békéltető Testülethez. Az Észak-Macedónia Gazdasági Minisztérium, Állami Piacfelügyeleti Felügyelőség, Pénzügyminisztérium, illetve Metrológiai Ügynökség szakembereiből álló 10 fős küldöttségnek dr.

Aktualitások a Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi feladatai körében

A Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület az „Aktualitások a Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi feladatai körében” címmel hibrid (online és jelenléti) módon megrendezésre kerülő szakmai rendezvényt szervez

A Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Budapesti Békéltető Testület szakmai együttműködésével „Aktualitások a Gazdasági Versenyhivatal fogyasztóvédelmi feladatai körében”  címmel hibrid (online és jelenléti) módon megrendezésre kerülő szakmai rendezvényt szervez. A rendezvényről és az arra való jelentkezésről részletesen az alábbi linken tájékozódhat:

döntések

A bírósági ítéletekkel egyenértékű döntéseket hozhatnak a békéltető testületek

2024. január 19-én a Jazzy Rádió „Business Class” című műsorában Kamasz Melinda és Gundel Takács Gábor műsorvezetők kérdezték Dr. Inzelt Évát, a Budapesti Békéltető Testület elnökét a Budapesti Békéltető Testület céljairól, hatásköréről, illetékességéről, a békéltetést érintő jogszabály-változásokról és a kérelem beadásával kapcsolatos fontos tudnivalókról. A riportban a testület ügytípusait és működési mechanizmusát néhány konkrét eseten keresztül ismerhetjük meg. A beszélgetést az alábbi linkre kattintva hallgathatja vissza:

jogszabályváltozások

Életbe léptek a békéltetést érintő új jogszabályok

Dr. Inzelt Éva, a Budapesti Békéltető Testület elnöke és Csókay Ákos, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) főtitkára az új jogszabályok előnyeiről beszéltek a TV2 „Mokka” című, 2024. január 18-án sugárzott reggeli műsorában. A műsorvezetők Iszak Eszter és Istenes László voltak. A beszélgetést az alábbi linkre kattintva nézheti meg: 

Jogszabályváltozás

Erősebb fogyasztóvédelem, közvetlen végrehajtható határozatok A bírósági ítéletekkel egyenértékű döntéseket hozhatnak idéntől a békéltető testületek

Budapest, 2024. január 10. – Január 1-jétől a békéltető testületek kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak azokban az esetekben, ha a fogyasztó kérelme megalapozott, és az érvényesíteni kívánt igény nem haladja meg a 200 ezer forintot. A jogszabályváltozás nyomán a vállalkozások várhatóan igyekeznek majd saját hatáskörükben rendezni vitás ügyeiket a fogyasztókkal.

Mire készüljön a vállalkozás 2024-től?

"Mire készüljön a vállalkozás 2024. január 1-jétől?" címmel a FORE 2023. november 30-án workshopot tartott Budaörsön az AUCHAN Magyarország Kft. fogyasztóvédelmi referensei részére.

A rendezvényen a fogyasztóvédelmi törvény 2024. január 1-jétől hatályos főbb változásait Dr. Inzelt Éva, a Budapesti Békéltető Testület elnöke ismertette. Előadásában kiemelte, hogy a békéltető testületek alávetési nyilatkozat nélkül is kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak a vállalkozásokkal szemben, ha a kérelem megalapozott és a fogyasztó érvényesíteni kívánt igénye nem haladja meg a 200 000 Ft-ot.

jogszabályváltozások

Jogszabályváltozások

Mikulás ajándék érkezett kisvállalkozóknak: Ez év végéig ingyenesen rendezhetik még vitás ügyeiket a vállalkozások a budapesti békéltető testületnél A Budapesti Békéltető Testület a jogszabály módosítását szorgalmazza

Tájékoztatás

Ügyfélfogadásunk 2023.11.03-án (pénteken) szünetel

Tisztelt Fogyasztók, Vállalkozások!   Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2023.11.03-án (pénteken) technikai okok végett szünetel a telefonos, illetve személyes ügyfélfogadásunk.   2023.11.06-tól a megszokott rend szerint fogadjuk ügyfeleinket.   Megértésüket Köszönjük!   Üdvözlettel:   Budapesti Békéltető Testület