FOGYASZTÓVÉDELEMI AKTUALITÁSOK A LEHETŐSÉGEK ÉS AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TÜKRÉBEN

FOGYASZTÓVÉDELEMI AKTUALITÁSOK    A LEHETŐSÉGEK ÉS AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TÜKRÉBEN

Tisztelt Vállalkozások!

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Fogyasztóvédelmi Referens Egyesület (FORE) és a Budapesti Békéltető Testület (BBT) tisztelettel meghívja a

 

FOGYASZTÓVÉDELEMI AKTUALITÁSOK  

A LEHETŐSÉGEK ÉS AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TÜKRÉBEN 

 

című szakmai konferenciára.

 

2024. január 1-től jelentős változások lépnek életbe a fogyasztóvédelem területén, elsősorban a békéltető testületek eljárását illetően.

Milyen kihívások elé néz a fogyasztóvédelem? Milyen együttműködési lehetőségek rajzolódnak ki a jövőben?

Talán a legjelentősebb változás, hogy a békéltető testületek alávetési nyilatkozat nélkül is kötelezést tartalmazó határozatot hozhatnak a vállalkozásokkal szemben, ha a kérelem megalapozott és a fogyasztó érvényesíteni kívánt igénye – sem a kérelemben, sem a kötelezést tartalmazó határozat meghozatalakor – nem haladja meg a 200 000 Ft-ot. 

Mire készüljünk? Miként tudnak eleget tenni a vállalkozások a békéltető testületek előtti eljárásban őket terhelő együttműködési és tájékoztatási kötelezettségnek? 

2024-től főszabály szerint online járnak el a békéltető testületek, személyes meghallgatást akkor tartanak, ha azt a fogyasztó kéri. A vállalkozásoknak a meghallgatásokon az online részvételt biztosítania kell.

Hogyan boldogulunk a digitális térben?

A konferencia részvevői a változásokra való felkészülésben kaphatnak segítséget mind szakmai irányítói, mind békéltető testületi, mind vállalkozói oldalról érkező neves előadóktól.

 

Időpont: 2023. szeptember 13. 10.00 óra

Helyszín: BKIK Székház, Széchenyi terem (VII. emelet), 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Fogyasztóvédelmi aktualitások a lehetőségek és az együttműködések tükrében - Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (bkik.hu) 

 

Részvételére feltétlenül számítunk. 

 

Tisztelettel, 

Csókay Ákos                             dr. Suhajda Zsuzsanna                                         Dr. Inzelt Éva

főtitkár                                                  alelnök                                                              elnök 

BKIK                                                     FORE                                                               BBT