Ismét pert nyert a Budapesti Békéltető Testület

A vállalkozás több pert is indított a Budapesti Békéltető Testület ellen különböző ügyekben hozott ajánlások hatályon kívül helyezése érdekében. Az ügyekben a fogyasztók kérelmük szerint a vállalkozástól jegyet, illetve bérletet vásároltak a Part Fesztiválra. A fesztivál 2010.07.28-08.01. között került volna megtartásra, azonban a rendezvény szervezője (Agárd Zenei Fesztivál Kft.) bejelentette, hogy elmarad a fesztivál. 

A vállalkozás, illetve a szervező felajánlotta, hogy egy másik rendezvényre (Alterego Fesztivál) beváltja a jegyeket, azonban ez az eltérő színvonal, illetve időpont miatt nem volt megfelelő a fogyasztók számára. A vállalkozás megtagadta a jegyek árának visszatérítését. 

A vállalkozás vitatta a fogyasztók kérelmének a jogosságát, a Budapesti Békéltető Testület eljáró tanácsai azonban megalapozottnak ítélték meg a fogyasztói kérelmeket, így ajánlásokat hoztak, mely a jegyek, bérletek árának visszatérítésére irányult. 

A vállalkozás az ügyekben bírósághoz fordult, miután afogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (a továbbiakban Fgytv.) 34. § (4) bekezdése értelmében „avállalkozás az ajánlás hatályon kívül helyezését a (3) bekezdésben foglaltakon túl - az ajánlás részére történt kézbesítésétől számított tizenöt napon belül - akkor is kérheti a békéltető testület székhelye szerint illetékes megyei bíróságtól, ha az ajánlás tartalma nem felel meg a jogszabályoknak.”

A Fővárosi Bíróság első fokon – ahogy korábban az első perben is – elutasította a Budapesti Békéltető Testület elleni keresetet.