Kérdőív vállalkozások számára a 2024. január 1-jén hatályba lépő online meghallgatások preferált webes platformjáról

Kérdőív vállalkozások számára

Tisztelt Vállalkozás! 

 

Az elérhetőbb fogyasztóvédelem érdekében szükséges törvények módosításáról szóló 2023. évi XX. törvény módosította a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényt (Fgytv.). 

 

2024. január 1-jétől a főszabály értelmében a fogyasztó és a vállalkozás közti jogvita békés kimenetelét szorgalmazó meghallgatásokon a békéltető testület tagja egyedül jár el, a meghallgatást személyes jelenlét nélküli, hang- és képi átvitelt egyidejűleg biztosító elektronikai eszköz útján online formában tartja meg (online meghallgatás). 

  

Az online meghallgatáson a vállalkozás egyezség létrehozására feljogosított képviselője köteles online részt venni. Ha a fogyasztó személyes meghallgatást kér, a vállalkozás egyezség létrehozására feljogosított képviselője köteles legalább online részt venni a meghallgatáson. 

 

Annak érdekében, hogy az online meghallgatások technikai hátterét megfelelően elő tudjuk készíteni, kérjük, hogy vállalkozása nevében nyilatkozzon arról, hogy mely platformokat részesítené előnyben az online meghallgatások során. 

 

Kérdőívünkre anonim módon az alábbi linken tud válaszolni: 

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6tm5oj8l5RUCm55ValL4cP2NoiP_xNAksIA04GaspGuJy9g/viewform  

 

 

Segítségét előre is nagyon köszönjük!   

 

Üdvözlettel,   

Budapesti Békéltető Testület