Mi a teendő, ha elmarad egy koncert és a jegyárusító nem téríti vissza a jegyek árát?

Sláger FM riport

A Sláger FM "Sláger Reggel" című műsorában egy hallgató meséli el történetét egy balul elsült jegyvásárlása kapcsán. A megszólaló elmondja, hogy a szóban forgó Gaby Moreno koncert sose került megrendezésre, és bár több ízben jelezte kompenzációs igényét a jegyárusítónál, attól sajnálatos módon nem kapott érdemi választ.

A panaszos végső elkeseredésében a Budapesti Békéltető Testülethez fordult segítségért .

A reggeli műsorban dr. Inzelt Éva, a Budapesti Békéltető Testület elnökének véleményét is kikérték, aki elmondja, hogy ilyen kellemetlen esetekben milyen hatáskörben tud eljárni az alternatív vitarendezési fórum.

- Kiemeli, hogy a békéltető testületekkel nem együttműködő, valamint a békéltető testületi ajánlást nem teljesítő vállalkozások felkerülnek a Budapesti Békéltető Testület releváns listáira (https://bekeltet.bkik.hu/.../budapesti-bekelteto-testulet..., https://bekeltet.bkik.hu/.../feketelista-budapesti...).-

-  Azt is kihangsúlyozza, a békéltető testületi eljárásban nem együttműködő vállalkozásokat a Budapesti Békéltető Testület jelenti a fogyasztóvédelmi hatóságnak, aki minden esetben bírságot szab ki!

- Mindezeken felül ezen vállalkozásokkal kapcsolatban a fogyasztóvédelemben érintett szervek egymás között is jelzéseket tesznek (pl. Országos Rendőr-főkapitányság, Gazdasági Versenyhivatal, fogyasztóvédelmi hatóság).

A rádióinterjút az alábbi linre kattintva hallgathatja meg :

https://www.facebook.com/bekeltetotestulet.budapesti.3/videos/928695688575316