Nőhet a békéltető testületek hatásköre

Nőhet a békéltető testületek hatásköre

A fogyasztóvédelemért felelős Nemzetgazdasági Minisztériumban 2024. október 2-án lefolytatott egyeztetéseken a feladatok összehangolt végrehajtásában és még szorosabb együttműködésben állapodtak meg a szaktárca képviselői a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi egyesületek vezetőivel.

A fogyasztók és a vállalkozások közötti jogviták gyors, ingyenes és szakszerű rendezésére igénybe vehető békéltető testületek egységes jogalkalmazása érdekében a szakmai egyeztetések folyamatosak a minisztérium és a testületek elnökei között.

Az egyeztetésen a felek az aktuális témakörök megvitatásán túlmenően a békéltető testületek hatáskörének esetleges bővítésére és a testületek ismertségének növelésére vonatkozó lehetséges irányokat is áttekintették.

A fotón a regionális békéltető testületek elnökei láthatók (balról jobbra): Pest Vármegyei Békéltető Testület elnöke: dr. Nadrai Géza, Fejér Vármegyei Békéltető Testület elnöke: dr. Csapó Csilla, Baranya Vármegyei Békéltető Testület elnöke: dr. Gőbölös Réka, Győr-Moson-Sopron Vármegyei Békéltető Testület: dr. Bagoly Beáta, Csongrád-Csanád Vármegyei Békéltető Testület elnöke: dr. Horváth Péter Károly, Budapesti Békéltető Testület elnöke: dr. Inzelt Éva Veronika, valamint Hajdú-Bihar Vármegyei Békéltető Testület elnöke: dr. Hajnal Zsolt