Nyílt napok a Budapesti Békéltető Testületnél – fogyasztóvédelem a vállalkozásokkal a fogyasztókért

A Budapesti Békéltető Testület feltett szándéka, hogy még jobban erősítse a békéltető testületek ismertségét, és közelebb hozza a fogyasztókhoz és a vállalkozásokhoz, valamint a média képviselőihez a fogyasztóvédelmi békéltetés intézményét, a bizalom további erősítése érdekében. Ezért a Testület 2019. július 1-jétől július 12-ig minden nap, hétfőtől péntekig nyílt napot tart a székhelyén, 8.00-18.00 óra között. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fogyasztók és a vállalkozások már egyre tudatosabbak és élnek a fogyasztóvédelmi vitás ügyek gyors, egyszerű megoldásának lehetőségével. Ezt az irányt kívánjuk tovább vinni programunkkal és erősíteni a fogyasztói kultúrát, a kereskedőket pedig még inkább ösztönözni a fogyasztóbarát magatartásra.

Célunk, hogy az érintettek megismerjék a nálunk folyó munkát, a békéltetést, ezáltal pedig tudatosabb fogyasztóként járjanak el a mindennapi vásárlásaik során. Legalább ilyen fontos, hogy ismerjék és tudjanak az ingyenes, gyors békéltető testületi eljárás adta lehetőségekről, ami a fogyasztóvédelmi vitás ügyek megoldását illeti.

A nyílt napokon mód nyílik a szokásosnál kötetlenebb beszélgetésekre a békéltetési eljárásról, szóba kerülhetnek a megismerése érdemes, egyszersmind érdekes esetek. Sokszor a fogyasztók nem is gondolnák, hogy milyen sok- és különféle üggyel találkozik és jár el a Budapesti Békéltető Testület. De ha csak bizonytalan a fogyasztó, hogy milyen fogyasztóvédelmi jogai vannak a vállalkozásokkal szemben, ebben is segítséget nyújtunk a nyílt napokon.

Ez ugyanúgy igaz a kereskedőkre és a cégekre, hiszen számukra szintén fontos a jogkövető magatartás, és sokszor kérnek előzetes tanácsot az ügyfeleiket megillető jogokról, kötelezettségekről. Vagy éppen arról, hogy melyek a pontos vállalkozói kötelezettségek a békéltető testületi eljárásban.

A Budapesti Békéltető Testület sok szeretettel várja a fogyasztókat, vállalkozásokat, és a média képviselőit a nyílt napokon!