Új Testület 2012. január 1-jétől

A korábbi békéltető testületi tagok mandátuma egységesen 2011. december 31-én lejárt, ezért a megyei, fővárosi békéltető testületeknél 2011 őszén lezajlottak a kijelölési eljárások az új tagságot illetően, így a Budapesti Békéltető Testületnél is.  

Az érvényes és eredményes kijelölési eljárást követően 2012. január 1-jétől így 30 tagú Testület kezdhette meg munkáját a Budapesti Testületben, melyben a 15 fogyasztói oldalról jelölt tag közül 5, a 15 vállalkozói oldalról jelölt tag közül pedig 3 az új tagok száma. A testületi tagok listája megtalálható ide kattintva.

A békéltető testületi tagok kijelölésének szabályairól szóló 215/2008. (VIII. 29.) Korm. rendelet 12. §-a szerint „ha a testületi tagok kijelölése mind a fogyasztóvédelmi szervezetek, mind a kamarák részéről megtörtént, az elnök összeállítja a testületi tagok listáját, továbbá intézkedik az új testület – a korábbi testületi tagok megbízatásának lejártát követő öt napon belül történő – összehívásáról, az új testület megalakítása, valamint elnökének megválasztása érdekében.”

Az új testületet annak megalakítása, valamint elnökének megválasztása céljából a Budapesti Békéltető Testület elnöke összehívta 2012. január 3. 10 órára. A fenti időpontban megtartott érvényes és eredményes választás alapján a Budapesti Békéltető Testület elnöke: Dr. Baranovszky György.

A Budapesti Békéltető Testület a korábban tapasztalt szakmaiság és hatékonyság követelményének szem előtt tartásával kíván eljárni a 2012-től 2016-ig terjedő ciklusban is, remélve, hogy mind a fogyasztók, mind a vállalkozások megelégedettségére látja el jogszabályban meghatározott feladatát, a fogyasztói jogviták gyors, egyszerű és ingyenes megoldása érdekében.