Uniós pályázat az e-kereskedők, online piacok számára

2018. június 28-án került sor az Európai Bizottság, valamint az Innovációs és Hálózati Végrehajtó Ügynökség (Innovation and Networks Executive Agency) közös programjaként a „2018 CEF Telecom Call - Online Dispute Resolution” c. pályázat kiírására. A pályázat célja többek között, hogy az e-kereskedők, online piacokat üzemeltető vállalkozások működését, informatikai hátterét „kompatibilissé tegyék” az online vitarendezési platformmal.

Ennek érdekében legfeljebb 400.000 EUR összegű támogatás kerül szétosztásra a nyertes pályázók között. A pályázható tevékenységek között szerepel a pályázó ügy-, illetve panaszkezelő rendszereinek „kompatibilissé tétele” az online vitarendezési platformmal, valamint azon technikai fejlesztés elvégzése, amely lehetővé teszi a platform, valamint a pályázó ügykezelő szoftvere közötti biztonságos adatcserét.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. november 22.

A felhívás, valamint a pályázati űrlapok, illetve az egyéb pályázati dokumentáció anyaga az alábbi internetes linken érhető el: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/apply-funding/2018-cef-telecom-call-odr. A kiíró pedig a következő e-mailes elérhetőségen várja a pályázattal kapcsolatos kérdéseket: INEA-CEF-TELECOM-CALLS [at] ec.europa.eu (INEA-CEF-TELECOM-CALLS[at]ec[dot]europa[dot]eu).