Vigyázzon a nyílászárós csalókkal!

Vigyázzon a nyílászárós csalókkal!

Sajnos egyre gyakoribb az idős fogyasztók megtévesztése méghozzá oly módon, hogy a vállalkozás képviselője becsönget a fogyasztóhoz és azt mondja, hogy a társasházban a közgyűlés döntött a nyílászárók cseréjéről, amelyet pályázati pénzből fognak fizetni, ehhez nekik fel kell mérni a nyílászárókat, amelynek van egy egyszeri felmérési költsége (10.000-50.000 Ft. kérnek el általában). Vagy éppen azzal állnak elő, hogy látják, hogy milyen régiek a nyílászárók és ők ennek cseréjével foglalkoznak. Felmérés után tudnak árajánlatot adni. Felmérik, de annak díja van, sokszor erről a felmérés után tesznek csak említést. 

Változatos kijelentések szerepelnek az egyoldalas szerződésben, pl. hogy a nyílászárók árából a felmérés díját levonják majd, de a vállalkozás eltűnik és a nyílászárók cseréje sosem történik meg. A csalóknak a célja, hogy a felmérési díjat beszedjék az idős fogyasztóktól. Utána pedig elérhetetlenek. 

 

A jelenségről készült riportot a TV2 Tények Plusz 2022. november 29-i adásában tekinthetik meg: https://tenyek.hu/video/tenyek-plusz-adas-2022-november-29-kedd