Feketelista a Budapesti Békéltető Testület ajánlásait nem teljesítő vállalkozásokról

A fogyasztóvédelmi törvényben meghatározásra került, hogy a békéltető testület nyilvánosságra hozza azokat az ajánlásokat, amelyeket a vállalkozások nem teljesítettek, a fogyasztó adatainak megjelölése nélkül. A Budapesti Békéltető Testület ezúton közzéteszi az érintett, nyilvánosságra hozandó döntéseket.

Az Fgytv. 36. § (1) bekezdése szerint: “Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza. A kézbesítési vélelemre tekintettel nyilvánosságra hozott ajánlások esetén, ha a kézbesítési vélelmet megdöntik, a békéltető testület haladéktalanul intézkedik a nyilvánosságra hozatal megszüntetéséről.”

Az alábbiakban nyilvánosságra hozzuk a vállalkozás által nem teljesített ajánlásokat, amely elérhető az ügyre történő kattintással:

BBT/0664/2019. a DM Sales Kft. (1139 Budapest, Váci út 85.) vállalkozással szembeni ügyben

BBT/897/2019. az Extreme Digital Zrt. (1033 Budapest, Szentendrei út 89-95. X. ép.) vállalkozóval szembeni ügyben

BBT/1451/2019. az Autocentrum AAA  Kft.  (2151 Fót, Fehérkő u. 1.) vállalkozással szembeni ügyben

Az Fgytv. 36/B. § szerint: „Fgytv. 36/B. § A békéltető testület közzéteszi annak a vállalkozásnak a nevét, székhelyét és az eljárással érintett tevékenysége megjelölését, amely a 29. § (8) bekezdése szerinti felszólítás ellenére nem tett az ügy érdemére vonatkozó – a 29. § (8) bekezdésében foglaltaknak megfelelő tartalmú – nyilatkozatot és a kitűzött meghallgatáson nem jelent meg, ilyen módon megakadályozva az egyezség létrehozását. Erre az értesítésben a vállalkozás figyelmét fel kell hívni.”

A Budapesti Békéltető Testülettel nem együttműködő vállalkozások listája pedig ide kattintva tekinthető meg.