Pozitív lista, teljesített ajánlások - 2016. első félév

A Budapesti Békéltető Testület a fogyasztói tudatosság javítása és a vállalkozások jogkövető magatartásának elősegítése érdekében pozitív listát tesz közzé 2016. első félévét illetően, valamint nyilvánosságra hozza azokat az ajánlásokat, amelyeket fogyasztói visszajelzések alapján az érintett vállalkozások teljesítettek. 2016. szeptember 1-től pedig megújítjuk pozitív listánkat és azon szerepeltetjük immár azon cégeket is, amelyek egyezségeket kötöttek a fogyasztóval.

A pozitív listán azok a vállalkozások szerepelhetnek, amelyek esetében a fogyasztó maga igazolta vissza döntésünk teljesítését és a vállalkozás az eljárásban is együttműködő volt a Testülettel. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke által korábban adott állásfoglalás szerint e pozitív lista is elősegíti a vállalkozások jogkövető magatartását. E listára 2016. első félévében kilenc vállalkozás kerülhetett fel, ez elérhető ide kattintva: BBT Pozitív lista 2016.06.30.

A fogyasztói visszajelzések szerint is teljesített ajánlásokról pedig – a vállalkozásoknak a Testületbe vetett bizalma és a fogyasztói tudatosság javítása érdekében – szintén listát vezetünk és azokat nyilvánosságra hozzuk, természetesen a fogyasztó adatait anonimizálva.

Az érintett ajánlások ide kattintva érhetőek el: BBT Teljesitett ajanlasok 2016. I. felev