Feketelista a Budapesti Békéltető Testület ajánlásait nem teljesítő vállalkozásokról

A fogyasztóvédelmi törvényben meghatározásra került, hogy a békéltető testület nyilvánosságra hozza azokat az ajánlásokat, amelyeket a vállalkozások nem teljesítettek, a fogyasztó adatainak megjelölése nélkül. A Budapesti Békéltető Testület ezúton közzéteszi az érintett, nyilvánosságra hozandó döntéseket.

Az Fgytv. 36. § (1) bekezdése szerint: “Ha a vállalkozás a tanács ajánlásának nem tesz eleget, a békéltető testület – a fogyasztó nevének megjelölése nélkül – a jogvita tartalmának rövid leírását és az eljárás eredményét – legkorábban az ajánlásnak a vállalkozás részére történt kézbesítésétől számított hatvan nap elteltével – nyilvánosságra hozza. A kézbesítési vélelemre tekintettel nyilvánosságra hozott ajánlások esetén, ha a kézbesítési vélelmet megdöntik, a békéltető testület haladéktalanul intézkedik a nyilvánosságra hozatal megszüntetéséről.”

Az alábbiakban nyilvánosságra hozzuk a vállalkozás által nem teljesített ajánlásokat, amely elérhető az ügyre történő kattintással:

BBT/869/2019. a Natur Prime Hungary Kft. (1055 Budapest, Szt István krt. 15 2/2.) vállalkozóval szembeni ügyben BBT/00958/2019. a Global Group Ltd. (c/o Reverse Logistic LLC Chlodna 64 00-872 Warsaw Poland) vállalkozással szemben

BBT/960/2019. a Dante International Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.) vállalkozóval szembeni ügyben

BBT/5214/2018. az RK Kaufmann Bt. (2241 Sülysáp Kókai út 6.) vállalkozással szembeni ügyben

Az Fgytv. 36/B. § szerint: „Fgytv. 36/B. § A békéltető testület közzéteszi annak a vállalkozásnak a nevét, székhelyét és az eljárással érintett tevékenysége megjelölését, amely a 29. § (8) bekezdése szerinti felszólítás ellenére nem tett az ügy érdemére vonatkozó – a 29. § (8) bekezdésében foglaltaknak megfelelő tartalmú – nyilatkozatot és a kitűzött meghallgatáson nem jelent meg, ilyen módon megakadályozva az egyezség létrehozását. Erre az értesítésben a vállalkozás figyelmét fel kell hívni.”

A Budapesti Békéltető Testülettel nem együttműködő vállalkozások listája pedig ide kattintva tekinthető meg.